Hungry Dane er verdens eneste køkken, hvor der serveres burgere tilberedt sous-vide confit. Vores burgere er hyldet som den bedste af sin slags fra både Michelin-kokke og i konkurrencer.

2021 vinder af Danmarks bedste burger, og repræsentant for dansk fastfood på World Expo Dubai.

2020 vinder af Danmarks mest innovative burger på Copenhagen Burger and Beer Festival, samt 2018 & 2019 stemt ind som Københavns bedste burger.

Hungry Dane serveres med originalt oksekød, signatur kylling, spicy gris og klassisk and, samt en variant af den klassiske hamburger, med frisk hakket okse af fritgående kvæg.

BURGEREN OG DEN TILBLIVELSE

Burgerens tilblivelse stammer tilbage fra omkring det 4. århundrede, hvor Apicius (den ældste romerske kogebog) beskrev retten Isicia der var en bolle fyldt med en fars blanding bestående af oksekød, pinjekerner, peberkorn og hvidvin.

Senere i det 12. århundrede spiste Djernkis Khans krigere de første ”Steak Tartar” tilberedt af kød (typisk blandinger af kamel, hest, okse eller ged) blandet med mælk. Kødet var typisk blev gjort mørt, ved at have være placeret under rytternes sadler mens de red. Dette er efter min overbevisning den første gang man tænkte ”hakket kød”.

Denne spise var med til at sørge for krigerne fik den nødvendige mængde proteiner til at kunne bevare deres råstyrke. Marco Polo tilegnede sig denne viden og beregnede ved hans togter at 1 pony kunne føde 100 soldater.

De efterfølgende år 100’rede og op til ca. året 1895, hvor danskeren Louis Lassen for første gang brugte ordet Burger, var der mange variationer af ”bolle med kød”. Vi kender alle både Steak Tartar og Steak Sandwich, men der var ingen der indtil Louis Lassen, havde tænkt en BURGER til koncept.

Kødet der blev brugt var typisk afpuds fra de finere bøf udskæringer, og man skal her bemærke at det var altid var tale om skært kød, og ikke hakket kød.

Louis Lassen begyndte med at lave bollerne flade (i stedet for de sædvanlig runde) og systematiserede indholdet. Salat og tomat er de helt klassiske ingredienser, men i dag sætter fantasien ingen grænser.

Omkring 1920 var efterspørgsel og udbud efter oksekød i ubalance, samtidigt med at krisen startede, og kreative slagtere fandt på alternativer. Med tankerne tilbage til Djenkis Khan og hans blandede kød, begyndte man i New Port, New York at lave en burger ”erstatning”, som man kaldte HAMBURGER, opkaldt efter immigranterne, der kom sejlende fra Hamborg, Tyskland. Produktet så næsten ens ud, smagte næsten ens. (hvis man altså bare krydrede det godt – det er her tomat-ketchup pludselig får en meget kraftig smag, så man ikke kunne smage surheden). Produktet er naturligvis væsentligt billigere, da man jo bare brugte det kød, der nu ikke var blevet solgt, og alligevel var tæt på at skulle kasseres.

Samme fødekæde bruger slagterne/supermarkederne i dag. Først hel-steg, så bøffer, derefter skært kød og til sidst hakket. Intet dårligt om dette, blot et faktum.

Skal man nu gøre status, så er BURGEREN den ægte vare, som FORD og MERCEDES er bilens,  og HAMBURGEREN er kagernes svar på studenterbrød. Intet dårligt i dette blot et faktum.

At HUNGRY DANE, nu som verdens eneste BURGER har valgt at tilberede alt vores kød SOUS-VIDE CONFIT, og ubetinget opbygger BURGEREN i harmoni med smagsløgenes placering og egenskaber, er jo blot som at købe en Mercedes Super Turbo AMG, og læne sig tilbage i førersædet.

TRAIN
AWAY
TAKE
AWAY